Istraživanja su osnova

kompanije "Lilly"

Istraživački laboratoriji kompanije "Lilly" (LRL) otkrivaju i razvijaju visokokvalitetne inovativne lijekove koji pomažu ljudima da žive duže, zdravije i sretnije. To se čini na pouzdan i isplativ način, u duhu optimizma, timskog rada, kvaliteta i usklađenosti.

Naša ulaganja u istraživanje i razvoj već su godinama na visokom nivou, a rezultat toga su najproduktivniji centri za razvoj novih proizvoda u industriji, s trenutno više od 60 potencijalnih novih lijekova.

"Istraživanje je srce poslovanja i duša kompanije."

Gospodin Eli Lilly, unuk pukovnika Eli Lillyja, osnivača kompanije Lilly

S objektima za istraživanje i razvoj, smještenim u osam zemalja, kao i kliničkim istraživanjima koja se provode u više od 55 zemalja, kompanija "Lilly" ulaže u istraživanje i razvoj iznad prosjeka prodaje, otprilike 20%. Godišnja ulaganja u istraživanje i razvoj u Evropi dvostruko su se povećala u posljednjih deset godina i premašila su 450 miliona eura.

Kompanija "Lilly" podržava Inovativnu zdravstvenu inicijativu, najveće javno-privatno partnerstvo u oblasti Life Sciencea R&D (istraživanje i razvoj) i aktivno učestvuje u 19 projekata na području dijabetesa, neuronauke i onkologije, ulažući više od 20 miliona eura.